Flera pratar som en

Detta är en klassisk improövning som kan användas tillsammans och inom andra övningar också. Den går ut på att få en grupp improvisatörer ljuda och skapa meningar som om de vore en person.

Ett antal improvisatörer, från två till sex personer, står bredvid varandra och håller varandra om axlarna. Det är bra om de står lite i en halvcirkel så man kan titta på varandra. Tillsammans skapar de en “Grupp-person”.

I en variant av denna övning kan en “programledare” intervjua denna Grupp-person och ställa frågor. När Grupp-personen svarar så gör man det tillsammans och ljuder fram ord genom att lyssna och ta in vad de andra är på väg att svara. Svaren blir förstås långsamma och med långa vokaler och resultatet blir i bästa fall en sammansättning av allas gemensamma vilja.

Det är mycket viktigt att en person i gruppen inte konsekvent driver svaret utan det viktiga är att man lyssnar in varandra hela tiden och låter gruppen svara!

Varianter av detta är att Grupp-personen är på dejt med en annan Grupp-person alternativt en Grupp-person som där varje individ säger ett ord i taget (enligt ettordssaga). Grupp-personen kan också bli intervjuad som expert i ett TV-program osv.

GamesInkänningInte tänka i förvägNybörjare
01 comment

1 Comment

Leave a Reply