Följ den som lämnar scenen

Denna teknik är lite bak-och-fram då man ska följa den som går av scenen. Man börjar att spela en scen, som vanligt utifrån det man bett publiken om. Under scenens gång finner en av spelarna en anledning att gå av scenen.

Då följer vi med denna ut från plats där scenen utspelades, genom att improvisatören går av scenen och sen tillbaka igen och då är vi på den plats dit spelaren skulle.

Under tiden “försvinner” de som var med på den tidigare platsen och om det behövs kliver nya spelare in. Så fortsätter det: När någon går av scenen följer vi den och hamnar då på en ny plats eller tillbaka på den plats vi var innan.

Exempel:

Scenen börjar i köket där två personer lagar mat. En bit in kommer man på att man behöver låna socker av grannen varvid en spelare går av scenen och tillbaka in igen och då är vi utanför grannens dörr och får följa med det som händer där.

Nu kan kanske två saker hända: sockerlånaren får sitt socker och går tillbaka till köket och vi får se vad som händer där, eller så får vi följa med sockerägaren in i lägenheten där något nytt händer. Och så vidare.

GamesKomplext
0no comment

Leave a Reply