Förolämpning, sa Bull

Sex improvisatörer är på scen samtidigt i två grupper om tre. I varje grupp finns en ledare “Måns” och två underhuggare: Bill och Bull. De två ledarna/Månasarna startar en scen och börjar prata med varandra. Kort därefter blir Månsarna oense och börjar bråka och förolämpningarna börjar hagla på ett speciellt sätt.

Måns 1 påbörjar en förolämpning om Måns 2, tex “Du kan ta ditt förslag och stoppa upp där solen skiner, din förbannade…”. Här fyller sedan Bill i den första delen av ett förolämpande substantiv, tex “Pannkaks” och omedelbart därefter fyller Bull i en förlängning på det ordet, tex “friterare”.

Måns 2 “tar emot” förolämpningen genom att upprepa den på något sätt, tex “Va, du kallar inte MIG för pannkaksfriterare” – och förolämpar tillbaks med hjälp av sina Bill och Bull. Det behöver inte bli en förolämpning vid varje replikskifte.

Speciella “regler”:

  • Var försiktig med alltför starka ord i förolämpningarna.
  • Bull (#2) måste vara mycket snabb med att säga den andra delen av ordet. Det bör inte bli någon paus där. Experimentera gärna med att Bull redan har ett ord i åtanke.
GamesSnabbtänkthet
0no comment

Leave a Reply