Lärarrummet

En övning för fyra personer som utspelar sig på ett möte av något slag. Den utspelar sig med fördel sittandes och därmed krävs fyra stolar.

I grundutförandet är det i ett lärarrum men det kan vara vad som helst (publiken kan bestämma exempelvis). En person har kallat till mötet, tex en rektor, och denna person är i denna övning en Straight Guy.

De andra tre mötesdeltagarna (låt oss kalla dem M1, M2 och M3) får i förväg komma på två olika “tics” de ska ha för sig baserat på dels något en annan mötesdeltagare gör och dels något som mötessamordnaren gör.

Exempel:

Exempelvis kan M1 bestämma sig för att nysa varje gång M2 rör på sina händer samt att säga “Amen” när mötessamordnarn sagt något. M2 kan ha som tic att somna varje gång M3 säger något till mötessamordnaren och att lägga sig på golvet och göra armhävningar varje gång mötessamordnaren säger ordet “jag”.

Övningen blir oftast rätt kaotisk och blir som roligast om alla håller ett “straight face” och tar in ticsen in i samtalet (“Det här är inte rätt läge att göra armhävningar, M2!”) istället för att ignorera dem. Det är framförallt mötessamordnarens uppgift att se till att driva på scenen och styra samtalet.

 

GamesPublikvänligTokigt och skojigt
0no comment

Leave a Reply