Max två på scenen

En övning som bör ske i farstempo med mycket ut och in. I övningen behövs 3-4 improvisatörer men bara två personer är på scen samtidigt.

Två personer börjar en vanlig scen och inom kort motiverar en person att den måste gå av scenen och i samma sekund äntrar en annan improvisatör scenen och fortsätter. När en improvisatör går av scenen bör denne motivera detta på något sätt, tex “Nämen, nu kokar soppan över på spisen!”.

Det behöver inte vara de på scenen som initierar ett byte. En av improvisatörerna på sidan kan/bör opåkallat gå in på scenen och därigenom forcera någon av improvisatörerna på scenen att gå av.

I grunden är detta ett rätt enkelt upplägg men i praktiken är det svårare. Det finns en del saker att hålla koll på:

Viktiga förhållningsregler:

  • Man kan börja försiktigt men håll sedan ett högt tempo i att gå på och av scenen. Tänk “Slå i dörrarna”-fars!
  • Den som ska gå av måste gå av omedelbart. Det är lätt att den som lämnar stannar kvar lite för länge på scen för att komma på en anledning till att gå av, eller för att på ett allför komplext sätt motivera sin avfärd. Det är bättre att gå av och säga nåt dåligt än att stanna kvar för att säga nåt bra.
  • Det är lätt att det blir en replikkrock när den som går på vill motivera sin entré samtidigt som den som tvingas av vill motivera sin avfärd. Var inkännande!
GamesHjärngymnastikInkänning
0no comment

Leave a Reply