Presskonferensen

En improvisatör håller en presskonferens och blir utfrågad av de närvarande reportrarna. Den som blir utfrågad vet inte vem hen är eller varför presskonferensen hålls men det vet reportrarna och publiken. Den utfrågade ska gissa vem hen är och varför presskonferensen hålls.

Rent praktiskt går det till så att improvisatören lämnar lokalen (eller håller för öronen) och så får publiken bestämma vem personen är (en känd person) samt också varför denne håller presskonferens. Exempelvis kan man bestämma att improvisatören är Bamse som blivit dopinganklagad för sin dunderhonung.

Reportrar kan vara antingen de andra improvisatörerna och/eller publiken. Om man låter publiken ställa frågor är det lämpligast att improvisatörerna börjar så att publiken får en viss känsla för hur frågorna ska ställas för att inte vara alltför avslöjande. När improvisatören listat ut vem hen är så är övningen slut.

Övningen blir som bäst när frågorna, i början, är såpass subtila men ändå detaljerade vilket gör det svårt för den utfrågade att ge ett bra svar – men när denne ändå ger ett mycket utförligt svar.

Exempel

Den utfrågade är Carola som nyligen valt att byta kön.

Reporter: Det ska tydligen bli mycket blåsigt ikväll, hur ska du undvika att bli fångad under dessa omständigheter? (hänvisning till “Fångad av en stormvind”)

Utfrågade (som inte fattar nåt): Tack för att du frågar. Jag har nämligen haft stora problem att komma undan med det jag gjort just när det varit dåligt väder men jag tror att jag har en mycket bättre chans ikväll.

Reporter: Vad hade du tänkt att ta för artistnamn nu? (hjälper med den ledtråd att personen är artist)

Utfrågade: Samantha Starfire!

Reporter: Är inte det lite väl feminint tycker du? Kommer inte dina fans att undra? (ledtråd: du är ju en man)

osv.

GamesPublikvänlig
01 comment

1 Comment

Leave a Reply