Repet

En enkel övning där man övar på att snabbt få det någon säger in i handlingen. Man behöver vara minst tre personer men passar bättre för en större grupp.

En person (Mimaren) ställer sig “på scen” framför de andra och börjar mima  en syssla, tex kokar kaffe. Under tiden som det sker står en annan improvisatör (Replikaren) med ryggen till (och ser således inte vad den andra gör). Denna förbereder en mening/replik att föra in i scenen.

När Mimaren etablerat vad denna gör knackar en tredje person Replikaren på axeln som då går in i scenen och säger sin replik omedelbart, innan Replikaren egentligen hunnit uppfatta vad Mimaren gör.

Mimarens uppgift är då att så smidigt och snabbt införliva (den fullständigt irrelevanta) repliken in i scenen. Om Mimaren misslyckas med att införliva repliken i scenen ropar de andra “Repet” och då får Mimaren och Replikaren göra om scenen men med en ny aktion och en ny replik.

Exempel

Mimaren ställer sig på scen och mimar att denne står och fiskar. Under tiden funderar Replikaren ut en replik. När Mimarens aktion är etablerat för publiken knackar en person på Replikarens axel som går in och direkt säger sin replik: “Min mamma vill inte gå på hårdrockskonserten ikväll”. Mimaren måste då komma med en replik till detta som motiverar sitt fiskande, tex: “Jaha, men då kan hon väl komma hit och laga till forellen ikväll?”.

GamesGestaltning och kroppsspråkSnabbtänkthetSpontanitetUppvärmning
0no comment

Leave a Reply