VM i tråksyssla

Två personer sitter på stolar riktade mot publiken. En är Sportkommentator och en är Expert. Bakom dem står en grupp andra improvisatörer redo att utföra ett “VM i Tråksyssla”. Övningen går till som så att publiken får ge förslag på olika tråkiga vardagssysslor man gör i hemmet. Exempelvis “städa”, “laga mat”, “dammsuga”, “diska”. Utifrån dessa väljs ett ut, tex “städa” och ensemblen visar “VM i Städning”.

Rollerna som Sportkommentatorn och Experten har är att på klassiskt sportmanér presentera och kommentera händelserna på scen. Improvisatörerna ska vara olika länders tävlande i “VM i Städning”.

Sportkommentatorn/programledaren hälsar alla välkomna, introducerar Experten och sedan följer en “Lead and follow” där de båda kommentatorerna både beskriver vad som händer på scen men också ger improvisatörerna idéer till vad som komma skall.

De tävlande går upp en och en och gör en kreativ/avancerad version av städning medan kommentatorerna kommenterar vad som händer. Varje tävlingsscen bör vara rätt kort (högst 15 sek).

I slutändan presenteras en vinnare och denne kan få komma in och göra sin städrutin än en gång men denna gång i slow-motion.

Exempel

Sportkommentatorn hälsar experten Rudolf Krusenstierna välkommen och tillsammans reder de ut hur Rudolfs expertis inom städning gör sig gällande just denna dag.

SK: Ja, Rudolf. Vad är det vi kommer få se idag?

Rudolf: Det är en extremt vass sammansättning där vi har fjolårets silvermedaljör från Ukraina i startfältet som har en mycket intressant städteknik där hon använder sig av sitt hår för städning. [Experten ger improvisatören en idé].

Improvisatör 1: Går ut på scen och börjar polera golvet intensivt med hjälp av sitt hår.

SK: Oj,oj, oj! Jag tror inte mina ögon! Detta är något helt magnifikt vi får skåda. Ukrainskan gör den Finska Frisyrfräsen! Den har vi inte sett sen OS i Bonn -88!

Experten: Ja, hon är fantastiskt duktig på detta och vi kan båda se hur hon satsar på att nå guldmedaljen i år.

Improvisatör 1 springer av scenen och tävlande nummer 2 introduceras osv.

 

Följa och ledaGamesGestaltning och kroppsspråkHela gruppen kan deltaKomplext
0no comment

Leave a Reply