Slumpmässiga games

Status

Improvisatörerna blir tilldelade en statusnivå från låg till hög. Ingen av deltagarna vet vilken status de andra har. Sedan spelar man en scen man ska försöka etablera sin status gentemot de andra. Läs mer »

Boris

Basen är att det begåtts ett brott (som inte bestäms i förväg) och en spelare ska förhöra en annan. "Brottslingen" berättar nu ovilligt om det som hänt medan förhöraren slänger in frågor och påståenden som måste inkluderas i historien som då bör innebära att "brottslingen" trasslar in sig ytterligare. Om förhöraren inte är nöjd med...Läs mer »

Fest med kändisar / karaktärer

Till en fest har tre gäster bjudits in av en värd. Gästerna har fått ”roller” som de ska spela och värden ska gissa vilka de är. Ett vanligt sätt att göra övningen är att rollerna är olika kändisar. Gästerna kommer in en och en och nästa gäst kommer in innan den tidigare gått, alla gäster...Läs mer »

Dirigenten

Detta är en övning som är publikvänlig och som kräver/lär ut snabbtänkthet. En person "dirigenten" sitter ned (med ryggen mot publiken) framför en grupp improvisatörer som står i en halvcirkel riktade mot dirigenten och publiken. Gruppen ska berätta en historia, förklara något, svara på frågor från publiken, önska välkomna eller liknande. Dirigenten pekar på en...Läs mer »

Fyra personer i två rum (fokusskifte)

Två olika par improvisatörer befinner sig i två rum bredvid varandra. Man agerar samtidigt men bara ett par har fokus och pratar, de andra är då tysta. Fokuset alternerar mellan rummen/paren. Läs mer »

VM i tråksyssla

Två personer sitter på stolar riktade mot publiken. En är Sportkommentator och en är Expert. Bakom dem står en grupp andra improvisatörer redo att utföra ett "VM i Tråksyssla". Övningen går till som så att publiken får ge förslag på olika tråkiga vardagssysslor man gör i hemmet. Exempelvis "städa", "laga mat", "dammsuga", "diska". Utifrån dessa...Läs mer »

Känslodebatt

Två personer debatterar för eller emot ett ämne. Bakom sig har de varsin känslocoach som då och då ger dem en känsla de ska införliva in sin debatt. Läs mer »

Sista ordet = Första ordet

En övning där varje replik måste börja på det sista ordet förra repliken slutade på. Läs mer »

Dramaten

En väldigt enkel övning som går ut på att man ska tala som man gör på Dramaten i Stockholm. Högtravande med långa vokaaaler osv. Det är i praktiken en övning i att prata tillräckligt högt för att publiken ska höra. Läs mer »

Död på en minut

En helt vanlig scen utspelas under ganska exakt en minut. Innan denna minut är till ändå måste en karaktär på scenen ha dött. Läs mer »

Leave a Reply