Stockholm

Teaterföreningar

Improvisationsstudion

Improvisationsstudion håller kurser, företagsevenemang och föreställningar på Skånegatan 63 i Stockholm. Man håller kurser inom en lång rad olika områden där improvisationsteater bara är ett.

Location: Stockholm | Website: http://improvisationsteater.se/ | Facebook: https://www.facebook.com/Improvisationsstudion-384163405024457/

Improvisation & Co

Improvisation & Co är en fri teatergrupp med en egen scen på Hagagatan 48 i Stockholm. Improvisation & Co har funits sedan 1996 och arbetar bland annat med att utbilda och fortbilda företag inom områden som kommunikation, ledarskap, kreativitet, jämställdhet och mångfald. Gruppen håller också kurser och har förstås föreställningar på sin scen.

Location: Stockholm | Website: http://improco.se/ | Facebook: https://www.facebook.com/ImprovisationCo

Presens Impro

Presens är en humorgrupp som startade 2007 med fokus på improvisationsteater och "impro comedy". Presens håller kurser, har en impro podd och har förstås också en rad olika föreställningar - bland annat på Café String på söder i Stockholm.

Location: Stockholm | Website: http://www.presensimpro.se/ | Facebook: https://www.facebook.com/presensimpro/

Stockholms Improvisationsteater

Stockholms Improvisationsteater bildades redan 1989 och har sedan 1992 haft sina egna lokaler och scen på Sigtunagatan 12. Denna scen är den enda fasta scen i Norden som bara används för improvisationsteater. Stockholms Improvisationsteater håller i en lång rad olika kurser, har massor av olika föreställningar och håller företagsevent.

Location: Stockholm | Website: http://www.impro.a.se/ | Facebook: https://www.facebook.com/StockholmsImprovisationsteater/

Kurser

Karaktär-avancerad-Elin Almén (Stockholm)

Missa inte denna exklusiva kurs för dig som vill utvecklas och gå på djupet i karaktärsarbete! Vi tar endast in 6 deltagare till denna kurs för att öka scentiden och ge varje deltagare chans jobba igenom flera delar av sitt skådespelar-register. På ett lekfullt och utforskade sätt får du hjälp att gå dit du inte...Läs mer »

Startdatum: 2018-04-21 | Slutdatum: | Läs mer »

Prova på impro! (Stockholm)

Under en timme kan du få testa på improvisationsteater helt gratis! Under ledning av Erik, My och Anders i Presensimpro. Mer info och anmälan https://www.presensimpro.se/produkter/prova-pa-262/

Startdatum: 2018-04-03 | Slutdatum: | Läs mer »

Helgkurs i komisk karaktär (Stockholm)

Komisk karaktär Humorkaraktärer, gummor och gubbar – kärt barn har många namn. Detta är en kurs för dig som älskar att spela teater och som vill hitta eller utveckla dina egna komiska karaktärer. Under två dagar jobbar vi med att utifrån improvisationer hitta och utforska olika typer av karaktärer. Det kan vara att hitta en...Läs mer »

Startdatum: 2018-03-17 | Slutdatum: 2018-03-17 | Läs mer »

Mer improvisationsteater - Helgkurs (Stockholm)

Intensivhelg - Mer Impro! En inspirerande helgkurs där vi fördjupar grunderna i improvisationsteater. För dig som har gått grundkurs i improvisationsteater hos oss eller har motsvarande erfarenhet och vill utveckla dig som improvisatör. Tid: 5-6 maj (lör-sön) kl 10:00-15:00 Kursledare: Lotti Lundblad Platser: 14 Pris: 2200 kr I priset ingår biljett till lördagskvällens föreställning: Parmiddag...Läs mer »

Startdatum: 2018-05-05 | Slutdatum: 2018-05-06 | Läs mer »

ImproKollo på Brännö 2018 (Stockholm)

IMPROKOLLO På BRäNNö – för vuxna – 10-13 juli! OBS! Endast 10 platser – (mycket scentid) Allergiker uppmärksammas på att det bor en katt i kurslokalen! Det här är kursen för dig som vill göra något alldeles extra i sommar. För fjärde året i rad erbjuder vi dig en fullständig improvisationsupplevelse kombinerad med sol, fest,...Läs mer »

Startdatum: 2018-07-10 | Slutdatum: 2018-07-13 | Läs mer »

Föreställningar

Improvisation-avancerad storytelling, fantasi & olika dimensioner

Improvisatörer från kursen Avancerad storytelling med magi, fantasi och olika dimensioner bjuder på en absurd show, maxad med fantasi! Historierna virvlar runt varandra, en scen pågår samtidigt som någon gör upp med en demon från en död släkting, lampan får liv och förklarar sin kärlek till en smutsig golvmopp, vi hoppar fram och tillbaka i...Läs mer »

Okopplat med Underhund

Okopplat! -en improviserad föreställning i realtid med gruppen Underhund. I två år har Underhund spelat ihop hos Presens Impro och gjort succé med föreställningarna Svenska Hits och Lördagsgodis. Nu är de tillbaka med en helkvällsföreställning i nybyggda "Presens Improkällare" (PIK) i Midsommarkransen. Föreställningen ges i form av en ”Spokane”, en improvisationsform som ibland också kallats...Läs mer »

Improcomedy live! med Presens Ensemble

Impro med Presens Ensemble! 80kr 19.00 på Cafe String!

Uppspel i stand up och långformsimpro

Kom och se de modiga kurserna kasta sig ut på komediscenen! Först bländas vi av ett gäng improvisatörer som vågar sig ut på hal is och improviserar längre historier, sedan ska stand up:arna bli av med comedy-oskulden på scen. Många skratt utlovas!

Språket - en föreställning som talar för sig sjäv

Improviserad humor om SPRÅKET. Vers, rim, dikt och prosa, Spoken word, poetry slam och Shakespeare. Välkommen på en improviserad föreställning som leker med och utmanar orden, versmått och verbala begränsningar.
0no comment

Leave a Reply