Stockholm

Teaterföreningar

Improvisationsstudion

Improvisationsstudion håller kurser, företagsevenemang och föreställningar på Skånegatan 63 i Stockholm. Man håller kurser inom en lång rad olika områden där improvisationsteater bara är ett.

Location: Stockholm | Website: http://improvisationsteater.se/ | Facebook: https://www.facebook.com/Improvisationsstudion-384163405024457/

Improvisation & Co

Improvisation & Co är en fri teatergrupp med en egen scen på Hagagatan 48 i Stockholm. Improvisation & Co har funits sedan 1996 och arbetar bland annat med att utbilda och fortbilda företag inom områden som kommunikation, ledarskap, kreativitet, jämställdhet och mångfald. Gruppen håller också kurser och har förstås föreställningar på sin scen.

Location: Stockholm | Website: http://improco.se/ | Facebook: https://www.facebook.com/ImprovisationCo

Presens Impro

Presens är en humorgrupp som startade 2007 med fokus på improvisationsteater och "impro comedy". Presens håller kurser, har en impro podd och har förstås också en rad olika föreställningar - bland annat på Café String på söder i Stockholm.

Location: Stockholm | Website: http://www.presensimpro.se/ | Facebook: https://www.facebook.com/presensimpro/

Stockholms Improvisationsteater

Stockholms Improvisationsteater bildades redan 1989 och har sedan 1992 haft sina egna lokaler och scen på Sigtunagatan 12. Denna scen är den enda fasta scen i Norden som bara används för improvisationsteater. Stockholms Improvisationsteater håller i en lång rad olika kurser, har massor av olika föreställningar och håller företagsevent.

Location: Stockholm | Website: http://www.impro.a.se/ | Facebook: https://www.facebook.com/StockholmsImprovisationsteater/

Kurser

Prova på impro! (Stockholm)

Under en timme kan du få testa på improvisationsteater helt gratis! Under ledning av Erik, My och Anders i Presensimpro. Mer info och anmälan https://www.presensimpro.se/produkter/prova-pa-262/

Startdatum: 2018-04-03 | Slutdatum: | Läs mer »

Helgkurs i komisk karaktär (Stockholm)

Komisk karaktär Humorkaraktärer, gummor och gubbar – kärt barn har många namn. Detta är en kurs för dig som älskar att spela teater och som vill hitta eller utveckla dina egna komiska karaktärer. Under två dagar jobbar vi med att utifrån improvisationer hitta och utforska olika typer av karaktärer. Det kan vara att hitta en...Läs mer »

Startdatum: 2018-03-17 | Slutdatum: 2018-03-17 | Läs mer »

Mer improvisationsteater - Helgkurs (Stockholm)

Intensivhelg - Mer Impro! En inspirerande helgkurs där vi fördjupar grunderna i improvisationsteater. För dig som har gått grundkurs i improvisationsteater hos oss eller har motsvarande erfarenhet och vill utveckla dig som improvisatör. Tid: 5-6 maj (lör-sön) kl 10:00-15:00 Kursledare: Lotti Lundblad Platser: 14 Pris: 2200 kr I priset ingår biljett till lördagskvällens föreställning: Parmiddag...Läs mer »

Startdatum: 2018-05-05 | Slutdatum: 2018-05-06 | Läs mer »

ImproKollo på Brännö 2018 (Stockholm)

IMPROKOLLO På BRäNNö – för vuxna – 10-13 juli! OBS! Endast 10 platser – (mycket scentid) Allergiker uppmärksammas på att det bor en katt i kurslokalen! Det här är kursen för dig som vill göra något alldeles extra i sommar. För fjärde året i rad erbjuder vi dig en fullständig improvisationsupplevelse kombinerad med sol, fest,...Läs mer »

Startdatum: 2018-07-10 | Slutdatum: 2018-07-13 | Läs mer »

Improviserad regi (Stockholm)

IMPROVISERAD REGI! I denna kurs lär du dig ge regi till improviserade föreställningar, hur du skapar scendynamik, placeringar, tempo och att bygga ett koncept. Vi tittar på hur man genom att tänja gränserna för sätten att uttrycka sig, inspirerar varandra i ensemblen och skapar en rikare upplevelse för publiken. Till denna kurs söker vi max...Läs mer »

Startdatum: 2018-03-08 | Slutdatum: 2018-04-07 | Läs mer »

Föreställningar

Improvisationsteater - fortsättning 1 - 2 kursuppspel

Improvisationsteater med deltagare från kursen "Fortsättning 1-2" Snabba, korta scener hämtade från teatersporten. Kom och se dessa modiga kursdeltagare där flera av dem står på scenen för allra första gången. Caféet öppnar 30 minuter innan föreställningen. (OBS! Endast kontanter i caféet!!) Inget insläpp efter föreställningens början. Biljetter: 100 kr Barn och ungdomar upp till 18...Läs mer »

Gunillateater - impro där bästa regissören vinner!

Improvisatörer från produktionskursen bjuder på en fartfylld show med Gunillateater! Gunillateater (som påminner oanat mycket om gorillateater) är den galnaste och vildaste formen av improvisationsteater där improvisatörerna turas om att regissera varandra i en tävling. Publiken bestämmer efteråt om scenen är värd en medalj eller en böter. Tävlande med mest medaljer på slutet vinner en...Läs mer »

Improcomedy live! Rookie Nights - Påskspecial

Välkommen till Improcomedy-live: Rookie Nights, en improcomedy-klubb i Presens regi för Stockholms bästa rookies, produktionskurser och frigrupper. Första onsdagen varje månad tar den vanlig onsdagsklubben paus och Rookie Nights tar plats på scen. Se morgondagens improstjärnor under ledning av kvällens MC Anders Häggström utforska kvällens tema PÅSK. Gästande grupper är Wasabi och Presens Houseteam. Är...Läs mer »

Men slappna av, sötnos! -En workshop om arbetsmiljö

MEN SLAPPNA AV, SÖTNOS! -En workshop om arbetsmiljö och sexuella trakasserier. Välkommen på gratis lunch på Stockholms Improvisationsteater den 11 april kl. 11.30-13.00! Frågan om sexuella trakasserier kan inte längre sopas under mattan, men det kan vara svårt att veta på vilket sätt man ska börja för att bryta tystnadskulturen. Hur går vi från ord...Läs mer »

Stadskamp Teatersport - Västerås vs Stockholm

Två lag drabbar samman i en episk stadkamp. Lagen utmanar varandra. Publiken bestämmer förutsättningarna. Domarna dömer. Lördagen 24:e mars kl 19. Improvisationsteater när den är som bäst!
0no comment

Leave a Reply